Containers

Slider

De kracht van een container zit in de eenvoud van het ontwerp.

Zeecontainers zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse transport. Containers worden ingezet voor vervoer van goederen over de weg, per trein en over zee. Maar net zoveel gebruikt voor opslagdoeleinden, inzet op beurzen en evenementen of als basis bij maatwerk.

De zeecontainer kreeg een standaardmaat.

De zeecontainer werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’30 om het keer op keer overladen van goederen te ondervangen, maar het duurde daarna nog 20 jaar voordat containers op grotere schaal werden ingezet. De container kreeg een standaardmaat, afgeleid van de standaarden in het treinverkeer. Deze standaardmaat kreeg de aanduiding TEU, deze afkorting staat voor Twenty Foot Equivalent Unit. Een TEU is een container van 20 foot lang, 8 foot breed en 8.6 foot hoog en in meters een TEU 6,07 meter lang, 2,44 m breed en 2,59 m hoog. De aanduiding 2 TEU staat voor een container van 40 foot lang. Deze afmeting heeft dezelfde breedte en hoogte als de 20 foot lengte.

De meest voorkomende maten zijn de 20′, 40′ en 45′, maar afmetingen als 6′, 8′ en 10′ zijn ook leverbaar. In ISO 668 zijn de afmetingen van de meest voorkomende maten gestandaardiseerd.

Zeecontainers kennen tegenwoordig ook de aanduiding ISO-containers, benoemd naar het bureau International Orginization for Standardization (ISO). Dit is de organisatie die de internationale normen voor zeecontainers heeft opgesteld.

Containers zijn sinds het eerste ontwerp doorontwikkeld naar allerhande maten en uitvoeringen.

Zo zijn er High Cube (HC) containers die met een hoogte van 9.6 ft hoger zijn dan de standaard en Pallet Wide (PW) containers die iets breder zijn en daarmee precies voldoende breed zijn voor twee europallets naast elkaar.

Maatwerk / Modificatie

Bij een maatwerk container passen wij de container geheel aan, aan uw gebruiksdoel. Zo kunnen de containers worden voorzien van ramen, deuren, isolatie en bijvoorbeeld elektrische installaties. Daarnaast kunnen wij de container spuiten in uw huisstijl en voorzien van bedrijfslogo’s. Kortom wij modificeren de container geheel naar uw wens.

Type containers:

All Sides Open ContainerBSO ContainerAlle Zijkanten Open Container
Bulk Shipping ContainerIBC ContainerBulk Container
Dry Van ContainerDV ContainerZeecontainer
Dry Cargo ContainerDC ContainerDroge Lading Container
Double Door ContainerDD ContainerDubbeldeurs Container
Horse ContainerPaardencontainer
Flatbed ContainerPlatform Container
Flush Folding ContainerFF ContainerFlat Rack Container
Insulated ContainerIN ContainerGeïsoleerde Container
Office ContainerKantoorunitKantoor Container
Open Side ContainerOS ContainerOpen Zijde Container
Open Top ContainerOT ContainerOpen Top Container
Reefer ContainerRF ContainerKoelcontainer
Side Door ContainerSD ContainerZijdeur Container
Sanitair Container
Snack Container
Tank Container
Werkplaats Container
Woonunit

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en hiermee wordt volgens internationale waarden de kwaliteit en veiligheid gegarandeerd bij het hanteren, stapelen en vervoeren van containers. Deze keuring is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport.

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.