Dry Van Container

20 foot Dry Van Container
20 ft DV Container

De Dry Van container is zeer veelzijdig en duurzaam.

De Dry Van container (DV Container), ook wel Dry Cargo container (DC container) droge lading of *General Purpose container genoemd, is leverbaar in verschillende maten. Ons aanbod bestaat zowel uit nieuwe als gebruikte zeecontainers. Bovendien zijn de DV containers die u via ons koopt of huurt zijn standaard voorzien van een geldige CSC-keuring. Met andere woorden volgens internationale waarden de kwaliteit en veiligheid wordt gegarandeert bij het hanteren, stapelen en vervoeren van containers.

Technische specificaties

Het frame en de vloerdragers zijn gemaakt van staalprofielen. De wanden zijn van 2 mm plaatstaal in damwandprofiel. Daarnaast is de vloer uitgevoerd in 28 mm multiplex of staal. Hout heeft als voordeel dat het duurzaam en veerkrachtig is, maar ook eenvoudig te vervangen in geval van schade. Een houten vloer heeft eveneens een grote wrijvingscoëfficiënt wat het stuwen van lading ten goede komt.

De containers zijn voorzien van forklift pockets, zodat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn met een vorkheftruck. Aan de binnenzijde van de DV container zitten voldoende sjorpunten voor het vastzetten van lading. Maar het is ook mogelijk meer sjorogen te plaatsen in de container, indien gewenst. De deuren zijn voorzien van gegalvaniseerde vergrendelingen en op de deuren zit een stalen behuizing (Lock-Box) waardoor de container veilig afgesloten kan worden. 

Beschikbare maten voor DV Container

8 ft DV Container 8 ft DC Containertoon maten
10 ft DV Container10 ft DC Containertoon maten
20 ft DV Container20 ft DC Containertoon maten
40 ft DV Container40 ft DC Containertoon maten
45 ft DV Container45 ft DC Containertoon maten

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Dry Van, Dry Caro ook wel standaard zeecontainer,of iedere andere variant container, kunnen we volledig op maat maken.

 • Het plaatsen van ramen en loopdeuren
 • Het isoleren van wanden en dak
 • Het aanbrengen van een elektrische installatie en verlichting
 • Het aanbrengen van verwarming of airconditioning
 • Het spuiten in een RAL-kleur
 • Het voorzien van logo’s

Reparatie

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering*. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport. Wanneer een container niet meer aan de bouwkundige eisen voldoet vervalt het CSC-certificaat en is de container feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-keuring zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Toebehoren / Accessoires

Voor zeecontainers zijn diverse accessoires en uitrustingen leverbaar. Zoals bijvoorbeeld:

 • Containersloten
 • Koppelstukken (bridgefittings)
 • Containerbordes
 • Stellingen
 • Container afzetpoten
 • Container zwenkwielen
*General Purpose Container

General Purpose Container is een ontworpen verscheep unit, van niet specifieke soorten goederen, zonder speciale apparatuur, bedieningselementen, beveiligingsmiddelen of andere onderdelen, om zo de staat van de goederen te behouden.

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.