Reefer / Koelcontainer

Een koelcontainer, ook bekend als reefer, wordt gebruikt om temperatuurgevoelige producten te vervoeren.
Koelcontainer met unit

Een koelcontainer, ook bekend als reefer, wordt gebruikt om temperatuurgevoelige producten te vervoeren.

Reefer, koelcontainer ook vriescontainer genoemd, is uitermate geschikt voor het vervoeren van geconditioneerde goederen. Denk bijvoorbeeld aan groente en fruit, maar ook medicijnen. Eveneens is het mogelijk een reefer aan te sluiten op een externe energiebron, die zich aan wal of aan boord van een schip bevinden.

Verder is het mogelijk om de temperatuur in de container op peil te houden door middel van een seprate aggregaat. Ook wel Clip-on generatorset of Genset genoemd. De koelcontainers met Clip-on generatorset worden veel gebruikt voor transport via weg, water of spoor.

Reefer is afgeleid van het Engelse woord “refrigerator”: de afkorting daarvan, ref, verbasterd tot reefer.

Technische gegevens

Het is wenselijk om de lading op de juiste temperatuur in de reefer te plaatsen. Geïsoleerde  wanden en de T-vloer zorgen ervoor dat de koude lucht, die binnen wordt geblazen door de generator, niet naar buiten stroomt. De generator, Clip-on genset, zorgt er voor dat de temperatuur in de container constant blijft.

Koelbereik+25 °C / -25°C
Benodigde elektrische
aansluiting
3 x 380 volt, aarde traag afgezekerd
op 25 ampère per fase
Benodigd stopcontactCEE-stekker 4 of 5 polig 32 ampère
Verbruik7 a 8 kW

Beschikbare maten Reefer / koel- / vriescontainer

10 ft Reefer / Koelcontainertoon maten
20 ft Reefer / Koelcontainertoon maten
40 ft Reefer / Koelcontainertoon maten

Pre-trip Inspection

Reefer / koelcontainer
Reefer Containers / Koel Containers / Vries Containers

PTI is een Pre-Trip Inspection die wordt uitgevoerd op een reefer / koelcontainer om de juist werking van de container of generator te garanderen. PreTrip Inspection test de werking van alle technische functies. Ook vindt er een visuele inspectie plaats. Met andere woorden of er zichtbare schade is aan de koelunit of GenSet (generator). Zo verhelpen we eventuele storingen van de reefer, koelcontainer, vriescontainer of generator.

Reparatie

Elke container is gecertificeerd door de zogenaamde CSC-certificering*. Deze afkorting staat voor “Container Safety Convention” en is verplicht bij het gebruik van containers voor internationaal transport. Wanneer de container niet meer voldoet aan de structurele eisen, komt het CSC-certificaat te vervallen en wordt de container afgekeurd. Op ons depot repareren wij de afgekeurde containers en voorzien ze van een nieuwe CSC-keuring. Zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Heeft u speciale wensen voor uw koelcontainer of reefer? Zoals bijvoorbeeld:

  • Het spuiten in RAL-kleur
  • Het voorzien van logo’s

Toebehoren / Accessoires

Voor zeecontainers zijn diverse accessoires en uitrustingen leverbaar, zoals:

  • Stellingen
  • Containersloten
  • Koppelstukken (bridgefittings)
  • Containerbordes

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.