Tankcontainer

Logo Jongsma

In een Tankcontainer kunnen zowel gevaarlijke als niet-gevaarlijke producten worden vervoerd.

Een Tankcontainer is geschikt voor het vervoeren van vloeistoffen of chemicaliën. Tankcontainers zijn gebouwd volgens de ISO-standaard. In het midden van een stalen frame is een vat geplaatst van roestvrij staal. Om het vat zit een isolatie- en beschermlaag, doorgaans van polyurethaan en aluminium.

Een tankcontainer kan zowel via de bovenkant als de onderkant geladen en gelost worden. Op een standaard tankcontainer zit aan de bovenkant een mangat en ten minste één afsluiter, aan de onderkant zit één afsluiter. Het laden en lossen vindt plaats door slangen van de laad- en losinstallatie aan te sluiten op de afsluiter van de tankcontainer. Vervolgens kan er geladen of gelost worden, dit gebeurt vaak met behulp van een pomp. Afhankelijk van de installatie en regelgeving ten aanzien van sommige producten wordt bepaald hoe er geladen of gelost moet worden.

Technische specificaties

Het frame is 20 ft lang, 8 ft breed en 8 of 8,6 ft hoog. De inhoud van de tank varieert van 14.000 tot 27.000 liter. Er bestaan ook kleinere of grotere tankcontainers, deze maten wijken doorgaans af van de ISO-maten.

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en kunnen vanuit onze eigen werkplaats de Tankcontainer of iedere andere variant container volledig op maat maken. Denk daarbij aan het spuiten in een RAL-kleur.

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.