Straalmiddelen

Jongsma is in het bezit van mobiel inzetbare straalunits, waarmee niet verplaatsbare objecten ter plaatse behandeld kunnen worden.
Stralen en conserveren

Metallische en niet metallische straalmiddelen zijn zogenaamde meermalige straalmiddelen. Deze middelen worden gerecycled en voornamelijk gebruikt in straalcabines en hallen, waarbij het straalgrit kan worden opgevangen. De middelen worden hierna gereinigd en hergebruikt.

Straalmiddelen kunnen worden ingedeeld in twee hoofdgroepen: metallische straalmiddelen en niet metallische straalmiddelen,

  1. Metallische straalmiddelen: bijvoorbeeld gietijzergrit, staalgrit en steel shot.
  2. Niet metallische straalmiddelen (minerale straalmiddelen): bijvoorbeeld korund en zirkoonzand.

Daarnaast zijn er eenmalige straalmiddelen voor het ‘open’ stralen. Deze middelen worden dus niet gerecycled. Bijvoorbeeld olivine zand, granaatzand en ijzersilicaat.

Voor gevelreiniging worden zachtere straalmiddelen gebruikt. Deze straalmiddelen hebben over het algemeen de eigenschap dat ze het te stralen oppervlak niet beschadigen. Voorbeelden zijn gemalen walnoten (Softblast), natriumbicarbonaat en Eurofinesse micro-smeltslak grit.

Heeft u nog vragen?

Heeft u iets te stralen of te conserveren/coaten? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.