Open Top Container

Zeecontainer

De Open Top Container is speciaal ontworpen voor grote, hoge en/of zware ladingen die niet in een standaard container passen.

Een Open Top Container is een gestandaardiseerde container met een open bovenkant Open Top Container is leverbaar in 20 ft en 40 ft afmetingen. De stalen wanden zorgen voor stabiliteit samen met een dakbeugel. Voordeel van een Open Top Container is dat de lading anders kan worden beladen dan bij een standaard zeecontainer, namelijk van boven met een kraan of ander hefmiddel. Een dekzeil biedt bescherming van de goederen. De beugel en het zeil kunnen volledig worden verwijderd tijdens het laden.

Technische specificaties

Het frame en de vloerdragers zijn gemaakt van staalprofielen en de wanden zijn van 2 mm plaatstaal in damwandprofiel. De vloer is uitgevoerd in staal of 28 mm multiplex. Hout heeft als voordeel dat het duurzaam en veerkrachtig is, maar ook eenvoudig te vervangen in geval van schade en een houten vloer heeft een grote wrijvingscoëfficiënt wat het stuwen van lading ten goede komt.

De containers zijn voorzien van forklift pockets voor het gemakkelijk verplaatsen met een vorkheftruck. De deuren zijn voorzien van gegalvaniseerde vergrendelingen en op de deuren zit een stalen slotkast (Lock-Box) voor het veilig afsluiten van de container. 

Beschikbare maten Open Top Container

20 ft Open Top Containertoon maten
40 ft Open Top Containertoon maten

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en kunnen vanuit onze eigen werkplaats de Open Top container of iedere andere variant container volledig op maat maken. Denk daarbij aan:

  • Het spuiten in een RAL-kleur
  • Het voorzien van logo’s

Reparatie

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport. Wanneer een container niet meer aan de bouwkundige eisen voldoet vervalt het CSC-certificaat en is de container feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-keuring zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Toebehoren / Accessoires

Voor zeecontainers zijn diverse accessoires en uitrustingen leverbaar. Denk daarbij aan:

  • Containersloten
  • Koppelstukken (bridgefittings)
  • Containerbordes
  • Container afzetpoten
  • Container zwenkwielen

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.