Containers

Zijdeurcontainer, zeecontainer met extra deuren aan de zijkant van de container.
20 foot Side Door Container

De kracht van een container zit in de eenvoud van het ontwerp.

Containers zijn een onmisbaar onderdeel van het hedendaagse transport. Zeecontainers worden gebruikt om goederen over de weg, per trein en over zee te vervoeren. Maar net zoveel ingezet voor opslagdoeleinden, inzet op beurzen en evenementen of als basis bij maatwerk.

De zeecontainer kreeg een standaardmaat.

Zeecontainers werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren dertig van de vorige eeuw om het probleem van het overladen van de lading keer op keer aan te pakken. Maar het duurde nog eens 20 jaar voordat de container op grote schaal werd ingezet.

De container heeft een standaardmaat toegewezen gekregen, een afgeleide van de norm in het treinverkeer. De naam van de standaardmaat is TEU, deze afkorting staat voor Twenty-Foot Equivalent Unit. De TEU is een container van 20 voet lang, 8 voet breed en 8,6 voet hoog. Omgerekend in meters 6,07 meter lang, 2,44 m breed en 2,59 m hoog. De naam 2 TEU staat voor een container van 40 voet. De breedte en hoogte van deze maat zijn hetzelfde als 20 voet container.

De meest voorkomende maten zijn de 20′, 40′ en 45′, maar afmetingen als 6′, 8′ en 10′ zijn ook leverbaar. In ISO 668 zijn de afmetingen van de meest voorkomende maten gestandaardiseerd.

Zeecontainers kennen tegenwoordig ook de aanduiding ISO-containers, benoemd naar het bureau International Orginization for Standardization (ISO). De organisatie die de internationale normen voor zeecontainers heeft opgesteld.

Containers zijn sinds het eerste ontwerp doorontwikkeld naar allerhande maten en uitvoeringen.

Zo zijn er High Cube (HC) containers die met een hoogte van 9.6 ft hoger zijn dan de standaard container. Pallet Wide (PW) containers zijn net iets breder en daarmee precies breed genoeg om drie europallets naast elkaar te plaatsen.

Maatwerk / Modificatie

Bij een maatwerk container passen wij de container geheel aan, aan uw gebruiksdoel. Zo kunnen de containers worden voorzien van ramen, deuren, isolatie en bijvoorbeeld elektrische installaties. Daarnaast kunnen wij de container spuiten in uw huisstijl en voorzien van bedrijfslogo’s. Kortom wij modificeren de container geheel naar uw wens.

Type containers:

All Sides Open ContainerBSO ContainerAlle Zijkanten Open Container
Bulk Shipping ContainerIBC ContainerBulk Container
Dry Van ContainerDV ContainerZeecontainer
Dry Cargo ContainerDC ContainerDroge Lading Container
Double Door ContainerDD ContainerDubbeldeurs Container
Horse ContainerPaardencontainer
Flatbed ContainerPlatform Container
Flush Folding ContainerFF ContainerFlat Rack Container
Insulated Container IN Container Geïsoleerde Container
Office ContainerKantoorunitKantoor Container
Open Side ContainerOS ContainerOpen Zijde Container
Open Top ContainerOT ContainerOpen Top Container
Reefer ContainerRF ContainerKoelcontainer
Side Door Container
SD ContainerZijdeur Container
Sanitair Container
Snack Container
Tank Container
Werkplaats Container
Woonunit

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en hiermee wordt volgens internationale waarden de kwaliteit en veiligheid gegarandeerd bij het hanteren, stapelen en vervoeren van containers. Deze keuring is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport.

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.