Flat Rack Container

Flat rack container
Flatrack container

Flat Rack containers bestaan uit een vloerconstructie met hoog laadvermogen.

Flat Rack Container ook wel Flush Folding (FF) Container genoemd, zijn uitermate geschikt voor zware en grote ladingen. Met name ladingen die van de boven- of zijkanten moeten worden beladen. Daarnaast zijn de kopschotten stevig genoeg om de lading aan te bevestigen. De kopschotten kunnen zowel vast (fixed-end) als inklapbaar (collapsible) zijn. Een ander voordeel is dat de FlatRack containers op elkaar kunnen worden gestapeld.

Technische specificaties

Een aantal sjorogen, waarmee de lading kan worden vastgezet, zijn geplaatst in de zijrails, hoekstijlen en de vloer. De sjorringen kunnen ladingen tot 2.000 Kg trekkracht aan.

Afhankelijk van het type Flat Rack container zijn deze voorzien van spanners of voorzieningen om rongen te plaatsen, waardoor de lading met behulp van dakkleden kan worden afgedekt.

De containers zijn voorzien van forklift pockets voor het gemakkelijk verplaatsen met een vorkheftruck.

Beschikbare maten Flat Rack Container

20 ft Flat Rack Containertoon maten
40 ft Flat Rack Containertoon maten

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. In onze werkplaats kunnen we de Flat Rack container of iedere andere variant container volledig naar uw wens aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het spuiten in een RAL-kleur
  • Het voorzien van logo’s

Reparatie

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport. Wanneer een container niet meer aan de bouwkundige eisen voldoet vervalt het CSC-certificaat. De container is feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-keuring zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Toebehoren / Accessoires

Voor zeecontainers zijn diverse accessoires en uitrustingen leverbaar.

  • Koppelstukken (bridgefittings)
  • Containerbordes
  • Container afzetpoten
  • Container zwenkwielen

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.