International Convention for Safe Containers (CSC)

CSC staat voor ‘International Convention for Safe Containers’ oftewel ‘Internationale overeenkomst voor veilige containers’. Deze plaat moet de veiligheid garanderen voor transport en het internationale vervoer vergemakkelijken.

Alle containers die gebruikt worden voor internationaal vervoer en hoekstukken bevatten, moeten voorzien zijn van een geldige veiligheid goedkeuring, de zogenaamde ‘CSC-plaat’.

Ontstaan van de CSC-plaat

Toen Malcom McLean de gestandaardiseerde vrachtcontainer uitvond, was er niets dat de veiligheid van de containerlogistiek reguleerde. De Internationale Maritiem Organisatie (IMO) heeft een onderzoek uitgevoerd om meer te weten te komen over de veiligheid van containerisatie. De container zelf kwam naar voren als de belangrijkste veiligheidsreden voor mensen die eromheen werkten. Wat leidde tot de oprichting van de Conventie voor veilige containers (CSC) door de Verenigde Naties en de IMO in 1972 met twee hoofddoelen. Te weten het hoogste veiligheidsniveau te handhaven in transport en logistiek en faciliteer internationaal containertransport door het bieden van standaarden.

Informatie op een CSC-plaat

Een CSC-plaat bevat onder andere: fabrikant, type, serienummer, toelatingsnummer bouwjaar, geldigheidsdatum en gewichten. Verlenging van de CSC plaat moet uiterlijk 5 jaar na de eerste keuring plaatsvinden en mag alleen worden uitgevoerd door een geautoriseerd bedrijf. Er zijn diversen type containers leverbaar, zie “Soorten Containers“.

Alle informatie op een container. Waaronder ook CSC plaat. Staat voor International Convention for Safe Container.

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.