Coating

In onze spuitcabine van 25 meter lang, 15 meter breed en 6 meter hoog, is het mogelijk de meest uiteenlopende objecten te voorzien van een nieuwe verflaag (coating).
Stralen en conserveren

Coating of oppervlaktebehandeling is een behandeling waarbij een deklaag op een ondergrond wordt aangebracht.

Het doel van coating is het beschermen van het oppervlak tegen (schadelijke) externe invloeden (corrosie) of het verbeteren van de hechting bij het verfproces. Deze behandeling kan ook worden toegepast voor het verfraaien van het uiterlijk, desgewenst in een specifieke kleur.

Een coating, ook wel deklaag of oppervlaktebehandeling, is een mengsel van stoffen dat op verschillende producten gestreken kan worden. Coating is uit het Engels ontleend.

In onze spuitcabine van 25 meter lang, 15 meter breed en 6 meter hoog, is het mogelijk de meest uiteenlopende objecten te voorzien van een nieuwe verflaag (coating).

Gestraalde straaloppervlakken moeten zo snel mogelijk worden voorzien van de eerste verflaag. Moeilijk bereikbare plaatsen en lasnaden, worden opgezet met de kwast en vervolgens wordt het oppervlak in de coating gezet volgens bestek.

De meest voorkomende oppervlaktebehandeling is volgens de airless-methode. Bij het spuiten vernevelt de verf zich, doordat deze onder hoge druk door de spuitopening wordt geperst. Met deze methode kunnen dikkere lagen in één handeling worden aangebracht.

Naast de airless-methode verwerkt Jongsma nagenoeg alle natte coatings.

Heeft u nog vragen?

Heeft u iets te stralen of te conserveren/coaten? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.