Double Door Container

Deuren van een zeecontainer
Container Doors / Container deuren

De Double Door (DD) container is een veelzijdige container en is inmiddels een veelvoorkomende variant.

Dit type container heeft containerdeuren aan beide uiteinden waardoor er een tunnel ontstaat. Feitelijk gezien heeft de container geen voor- of achterkant meer. Deze containers worden gebruikt voor vervoer van goederen via de weg, het water of het spoor maar is net zo geschikt voor opslagdoeleinden, voor gebruik op bouwplaatsen of als basis voor maatwerk.

De Double Door container is duurzaam en leverbaar in de 20 ft en 40 ft afmeting, ons aanbod bestaat uit zowel nieuwe als gebruikte zeecontainers. De Dubbele Deur containers die u via ons koopt of huurt zijn standaard voorzien van een geldige CSC-keuring. Met andere woorden volgens internationale waarden de kwaliteit en veiligheid wordt gegarandeert bij het hanteren, stapelen en vervoeren van containers.

Technische specificaties

Het frame en de vloerdragers zijn gemaakt van staalprofielen. De wanden zijn van 2 mm plaatstaal in damwandprofiel. Daarnaast is de vloer uitgevoerd in 28 mm multiplex of staal. Hout heeft als voordeel dat het duurzaam en veerkrachtig is, maar ook eenvoudig te vervangen in geval van schade. Een houten vloer heeft eveneens een grote wrijvingscoëfficiënt wat het stuwen van lading ten goede komt.

De containers zijn voorzien van forklift pockets, zodat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn met een vorkheftruck. Aan de binnenzijde van de DD container zitten voldoende sjorpunten voor het vastzetten van lading. Maar het is ook mogelijk meer sjorogen te plaatsen in de container, indien gewenst. De deuren zijn voorzien van gegalvaniseerde vergrendelingen en op de deuren zit een stalen behuizing (Lock-Box) waardoor de container veilig afgesloten kan worden. 

Beschikbare maten DD Container

20 ft DD Containertoon maten
40 ft DD Containertoon maten

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Zo kan onder andere de Double Door of iedere andere variant container volledig op maat worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het plaatsen van ramen en loopdeuren
 • Het isoleren van wanden en dak
 • Het aanbrengen van een elektrische installatie en verlichting
 • Het aanbrengen van verwarming of airconditioning
 • Het spuiten in een RAL-kleur
 • Het voorzien van logo’s

Reparatie

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport. Wanneer een container niet meer aan de bouwkundige eisen voldoet vervalt het CSC-certificaat en is de container feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-keuring zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Toebehoren / Accessoires

Voor zeecontainers zijn diverse accessoires en uitrustingen leverbaar. Onder andere:

 • Containersloten
 • Koppelstukken (bridgefittings)
 • Containerbordes
 • Stellingen
 • Container afzetpoten
 • Container zwenkwielen

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.