Bulk Container

Bulk container waar losgestorte goederen in kunnen worden vervoerd.
20 ft bulk container

Van oorsprong worden bulk containers gebruikt voor het transport van los gestorte goederen, zoals granulaten of graanproducten.

De bulk containers, ook wel Intermediate Bulk Container (IBC) genoemd, worden beladen door middel van laadslangen die in de mangaten van het dak van de container worden gehangen, waardoor de container volgestort wordt.

Deze containers zijn ook uitermate geschikt voor langdurige opslag van goederen. Door de ventilatieroosters aan beide kanten, over de gehele lange zijde, van de container is er natuurlijke ventilatie aanwezig. En doordat de binnenzijde is afgewerkt met bamboebeplating is er nagenoeg geen vochtafzetting op de wanden.

Bovenkant bulk container

Technische specificaties

Het frame en de vloerdragers zijn gemaakt van staalprofielen. De wanden zijn van 2 mm plaatstaal in damwandprofiel. En de vloer is uitgevoerd in staal of 28 mm multiplex. Hout heeft als voordeel dat het duurzaam en veerkrachtig is, maar ook eenvoudig te vervangen in geval van schade en een houten vloer heeft een grote wrijvingscoëfficiënt wat het stuwen van lading ten goede komt.

De containers zijn voorzien van forklift pockets zodat de containert gemakkelijk verplaatst kan worden met een vorkheftruck. De deuren zijn voorzien van gegalvaniseerde vergrendelingen en op de deuren zit een stalen slotkast (Lock-Box) zodat de container voor het veilig afsluiten van de container. 

Beschikbare maten Bulk Container

20 ft Bulk Containertoon maten
40 ft Bulk Containertoon maten

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Zo kunnen vanuit onze werkplaats de Bulk container of iedere andere variant container volledig op maat maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Het spuiten in een RAL-kleur
  • Het voorzien van logo’s

Reparatie

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport. Wanneer een container niet meer aan de bouwkundige eisen voldoet vervalt het CSC-certificaat en is de container feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-keuring zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Toebehoren / Accessoires

Voor zeecontainers zijn diverse accessoires en uitrustingen leverbaar. Zoals:

  • Containersloten
  • Koppelstukken (bridgefittings)
  • Containerbordes
  • Container afzetpoten
  • Container zwenkwielen

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.