Open Side Container

Open Side Container
20 ft Side Door / 20 ft Zijdeur Container / 20 ft Open Side Container / 20 ft SD

Open Side Container (OS), Zijdeur container ook Side Door (SD) of Full Side Access container (FSA) genoemd, is een container die uitermate geschikt om goederen met een buitengewone maatvoering te beladen. 

De Open Side Container is een ISO standaard container met volledige toegang aan één (zij)kant van de container door middel van extra deuren, buiten de standaard deuren van een zeecontainer. Door de grote zijdeuren, die in zijn geheel of gedeeltelijk geopend kunnen worden, is de zijdeurcontainer gemakkelijk toegankelijk. Deze containers zijn ideaal voor festivals, evenementen of pop-up winkels.

Technische specificaties

Het frame en de vloerdragers zijn gemaakt van staalprofielen en de wanden zijn van 2 mm plaatstaal in damwandprofiel. De vloer is uitgevoerd in 28 mm multiplex of staal. Hout heeft als voordeel dat het duurzaam en veerkrachtig is, maar ook eenvoudig te vervangen in geval van schade. Een houten vloer heeft een grote wrijvingscoëfficiënt wat het stuwen van lading ten goede komt.

De containers zijn voorzien van forklift pockets voor het gemakkelijk verplaatsen met een vorkheftruck. In de Open Side Container kunnen aan de binnenzijde sjorpunten gemaakt worden voor het vastzetten van lading. De deuren zijn voorzien van gegalvaniseerde vergrendelingen en op de deuren zit een stalen behuizing (Lock-Box) voor het veilig afsluiten van de container.

Dak2.00 mm geprofileerde
uitvoering
VloerHout of staal
Deuren2-delige deur met 2 of
4 stalen schanieren
per deur (2.00 mm)
SlotenHS1-slotbalk

Beschikbare maten Open Side Container

20 ft SD Container20 ft OS Containertoon maten
20 ft SD HC Container20 ft OS HC (High Cube) Containertoon maten
40 ft SD Container40 ft OS Containertoon maten
40 ft SD HC Container40 ft OS HC (High Cube) Containertoon maten

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en kunnen vanuit onze eigen werkplaats de Dry Van of iedere andere variant container volledig op maat maken. Denk daarbij aan:

 • Het plaatsen van ramen en loopdeuren
 • Het isoleren van wanden en dak
 • Het aanbrengen van een elektrische installatie en verlichting
 • Het aanbrengen van verwarming of airconditioning
 • Het spuiten in een RAL-kleur
 • Het voorzien van logo’s

Reparatie

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport. Wanneer een container niet meer aan de bouwkundige eisen voldoet vervalt het CSC-certificaat en is de container feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-keuring zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Toebehoren / Accessoires

Voor zeecontainers zijn diverse accessoires en uitrustingen leverbaar. Denk daarbij aan:

 • Containersloten
 • Koppelstukken (bridgefittings)
 • Containerbordes
 • Stellingen
 • Container afzetpoten
 • Container zwenkwielen

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.