Insulated Container

Geïsoleerde container
Geïsoleerde container

Insulated Containers, ook wel Geïsoleerde Containers genoemd, voorkomen temperatuurschommelingen en zijn geschikt voor langdurige opslag van hoogwaardige producten.

Een Insulated (IN) of Geïsoleerde Container is een economische manier om levensmiddelen (voedsel en drank) te vervoeren en/of tijdelijk op te slaan.

Technische specificaties

Het frame en de vloerdragers zijn gemaakt van staalprofielen en de wanden zijn van 2 mm plaatstaal in damwandprofiel. De vloer is uitgevoerd in staal of 28 mm multiplex. Hout heeft als voordeel dat het duurzaam en veerkrachtig is, maar ook makkelijk te vervangen is bij schade. Een houten vloer heeft een grote wrijvingscoëfficiënt wat het stuwen van lading ten goede komt.

De containers zijn voorzien van forklift pockets voor het gemakkelijk verplaatsen met een vorkheftruck. De deuren zijn voorzien van gegalvaniseerde vergrendelingen en op de deuren zit een stalen slotkast (Lock-Box) voor het veilig afsluiten van de container. 

Geïsoleerde container

Beschikbare maten Geïsoleerde / Insulated Container

10 ft IN Containertoon maten
20 ft IN Containertoon maten
40 ft IN Containertoon maten

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en kunnen vanuit onze eigen werkplaats de Geïsoleerde container of iedere andere variant container volledig op maat maken. Denk daarbij aan:

  • Het aanbrengen van een elektrische installatie en verlichting
  • Het spuiten in een RAL-kleur
  • Het voorzien van logo’s

Reparatie

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport. Wanneer een container niet meer aan de bouwkundige eisen voldoet vervalt het CSC-certificaat en is de container feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-keuring zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Toebehoren / Accessoires

Voor zeecontainers zijn diverse accessoires en uitrustingen leverbaar. Denk daarbij aan:

  • Containersloten
  • Koppelstukken (bridgefittings)
  • Containerbordes
  • Container afzetpoten
  • Container zwenkwielen

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.