Stralen

Stralen is een mechanische oppervlaktebehandeling. Bij het stralen wordt er onder hoge druk (schurende) korrels op het oppervlakte geblazen.
Stralen en conserveren

Stralen is een mechanische oppervlaktebehandeling. Bij het stralen wordt er onder hoge druk (schurende) korrels op het oppervlakte geblazen.

Stralen is een oppervlaktebehandeling voor het reinigen van metalen. De korrels verwijderen de roest of aanwezige verflagen en verfresten. In de meeste gevallen wordt stralen toegepast als voorbereidende handeling op schooperen en/of coating.

Straal methode

Stralen kan volgens de volgende normering:

  • Commercial blast, aanstralen ofwel “wapperen”: Wapperen is het oppervlakkig reinigen van de ondergrond en de roest uitstralen. De ondergrond wordt hierbij licht opgeruwd, zodat de nieuwe verflaag goed hecht. Aanstralen (lichte versie van stralen) is geschikt voor gladde metalen zoals roestvast staal, aluminium of thermisch verzinkt staal.
  • Stralen SA 1:
    SA 1 is het licht reinigen van de ondergrond.
  • Stralen SA 2 of SA 2 ½:
    SA 2 ½ is het goed schoon stralen van de ondergrond met hier en daar een lichte waas. De ondergrond is nu geschikt voor een nieuwe verflaag.
  • Stralen SA 3:
    SA 3 is het compleet blank stralen van de ondergrond. De ondergrond is nu uitstekend geschikt voor een nieuwe verflaag.

Vervolgens kan het object behandeld worden met een van de verf- of coatingsystemen.

Heeft u nog vragen?

Heeft u iets te stralen of te conserveren/coaten? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.