Platform Container

Ingeklapte schotten van flat rack container
Flatrack container

Platform containers bestaan alleen uit een vloerconstructie met hoog laadvermogen.

Een Platform Container, ook wel Flatbed genoemd, bevat geen wanden of dak. Hierdoor is een platform container uitermate geschikt voor ladingen met buitengewone maatvoering. Een aantal sjorogen, waarmee de lading kan worden vastgezet, zijn geplaatst in de zijrails en de vloer. De sjorringen kunnen ladingen tot 2.000 kg trekkracht weerstaan.

Technische specificaties

De platform containers zijn voorzien van forklift pockets voor het gemakkelijk verplaatsen met een vorkheftruck.

Solide constructie en eenvoudig te stapelen met behulp van een heftruck.

De vloerdragers zijn gemaakt van staalprofielen. De vloer is uitgevoerd in staal of 28 mm multiplex. Hout heeft als voordeel dat het duurzaam en veerkrachtig is, maar ook makkelijk te te vervangen is bij schade. Een houten vloer heeft een grote wrijvingscoëfficiënt wat het stuwen van lading ten goede komt.

Beschikbare maten Platform Container

20 ft Platform ContainerLengte 6.06 mBreedte 2.44 m
40 ft Platform ContainerLengte 12.19 mBreedte 2.44 m

De afmetingen vermeld in onze maattabel zijn de nominale waarden en vanwege productietoleranties is een afwijking mogelijk.

Modificatie / Maatwerk

Wij bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en kunnen vanuit onze eigen werkplaats de Platform container of iedere andere variant container volledig op maat maken. Denk daarbij aan het spuiten in een RAL-kleur.

Reparatie

Elke container krijgt af fabriek een zogenaamde CSC-certificering. Deze afkorting staat voor Container Safety Convention en is verplicht wanneer een container wordt ingezet voor internationaal transport. Wanneer een container niet meer aan de bouwkundige eisen voldoet vervalt het CSC-certificaat en is de container feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-keuring zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Heeft u nog vragen?

Wilt u een container kopen of huren? Of wilt u een container modificeren volgens eigen specificaties? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij adviseren u graag vrijblijvend op locatie, per telefoon of per e-mail.