Accessoires voor zeecontainers

Voor zeecontainers zijn accessoires te leveren. Hieronder zijn enkele weergegeven, maar als u iets specifieks zoekt, neem dan gerust contact met ons op.

 

Containersloten

Containers kunnen beveiligd worden met verschillende type containersloten. Zo zijn er demontabele containersloten, losse hangsloten en verzegelingen. Hoewel containersloten veelal voorzien zijn van het SCM- of ART-keurmerk, is het verstandig voor aanschaf na te gaan welk keurmerk vereist wordt door de verzekeraar.Containerslot

Het cobra containerslot is het meest gebruikte containerslot die door de gebruiksvriendelijke constructie gemakkelijk is te plaatsen en die door het specifieke ontwerp op alle gangbare zeecontainers past. De stalen behuizing wordt om de stangen van de container geplaatst en met behulp van het bijgeleverde hangslot wordt de container hermetisch afgesloten. Zo wordt een maximale drempel opgeworpen om manipulatie tegen te gaan.

 

Koppelstukken

Bij het stapelen van containers binnen of buiten is het te adviseren om containers te koppelen. Hiermee worden gestapelde containers extra gezekerd. De keuze voor een single of double stacking cone zal bepaald worden door het gebruiksdoel.

De single stacking cone heeft een vlakke plaat met een enkele kegel, dit type wordt gebruikt voor dek installatie, maar de single stacking cone is ook leverbaar met een kegel aan beide uiteinden voor gebruik tussen containers. De double stacking cone heeft vier kegels en kan daarmee parallel gestapelde containers fixeren.

 

Containerbordes

Containers kunnen op elkaar gestapeld meer opslagruimte bieden op hetzelfde aantal vierkante meters. De container bordes trap kan gekoppeld worden aan alle gangbare zeecontainers waardoor de bovenstaande container toegankelijk wordt. Dit biedt een uitkomst om in een hal of buiten op een terrein extra ruimte creëren.

 

Stellingen

Met stellingen kan in ieder container functionele bergruimte worden gecreëerd. Stellingen zijn er voor verschillende doeleinden, zoals voor de opslag van bouwmaterialen, archieven en banden. Maar ook voor voedingsmiddelen zijn stellingen die voldoen aan de norm zoals gesteld door HACCP.

 

Containerafzetpoten

Containerafzetpoten kunnen worden gebruikt voor het eenvoudig en efficiënt laden en lossen van standaard zeecontainers zonder gebruik van een heftruck of ander hulpmiddel. Deze afzetpoten zijn bedoeld voor gebruik bij voertuigen met een aanpasbaar luchtveringsysteem en zijn per set van vier stuks geschikt voor containers tot 26.000 kilo.

Met een eigen gewicht per containerpoot van 24 kilo kan deze efficiënt worden gebruikt en omdat de poten inklapbaar zijn kunnen deze ook eenvoudig worden opgeborgen.

 

Containerzwenkwielen

Voor het transport van containers op plaatsen waar geen zwaar capaciteit heftruck voor handen is kunnen zwaarlastwielen een uitkomst om containers te verplaatsen. Met een universele adapter voor corner castings zijn deze zwenkwielen te gebruiken op alle gangbare zeecontainers en de zwenkwielen zijn leverbaar tot een draagvermogen van 18.000 kilo per container.

 

Fouten en wijzigingen voorbehouden